برگزاری دوره «آشنایی با روشهای شناخت معارف دینی» – بخش اصول عقائد
مرحوم کلینی در کتاب کافی، در موثقهای از حضرت اباعبدالله، امام صادق علیهالسلام روایت کرده است که ایشان فرمودند:
((( تَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ فَإِنَّهُ مَنْ لَمْ یَتَفَقَّهْ مِنْکُمْ فِی الدِّینِ فَهُوَ أَعْرَابِیٌّ )))
و این همان چیزی است که عقل بر آن حکم میکند و قرآن مجید نیز بر آن مهر تأیید زده و حضرات معصومین سلاماللهعلیهم بر آن اصرار میرزند، که هر انسانی لازم است اصول عقائد خود را از راه تعقل و تدبر به دست آورد.
سؤالات بسیاری که در ایام کودکی ذهن ما و فرزندان ما را به خود مشغول کرده و عموما بلا تکلیف مانده و به ورطه فراموشی سپرده شدهاند. سؤالات زیربنایی که علی رغم اهمیت آنها که در کلام معصومین سلاماللهعلیهم نیز تصریح شده، به جهت گرفتاریهای روزمره دنیوی بیجواب مانده و صِرف تبعیت ما از دین آبا و اجدادیمان به آن معتقد میمانیم و شاید در برابر سؤال حق تعالی جوابی نداشته باشیم جز آنچه قوم حضرت ابراهیم علینبیناوآلهوعلیهالسلام، از روی جهل خود به این پیامبر عظیم الشأن الهی گفتند که:
« قَالُواْ وَجَدْنَا ءَابَاءَنَا لهَا عَابِدِین »
البتـه این نکته نیز بدیهی به نظـر میرسد که هر کسـی این تدبر و تعقل را، عقلا بر اسـاس شرایط اجتماعی، سطح علمی و سایر مقتضیات خود باید کسب کند.
پس بر هر کسی لازم است تا در حد توان عُرفی و وُسع علمی خود، برای شناخت اصول عقائدش اقدام نموده و تلاش کند.
اما سؤال در اینجاست: از کدام راه؟
همانطور که میدانیم راههای مختلفی برای این کار مطرح شده و دیدگاههای متفاوتی برای آن وجود دارد. از نظر مادیون بگیرید تا دیدگاههای عرفا، فلاسفه، اخباریون و . . .
حال صحبت بر سر آن است که ما کدام یک را باید برگزینیم؟
یکی از راههای این مهم و بلکه شاید بهترین آنها برای رسیدن به جواب این سؤال، گفت و گوی علمی با صاحبنظران برجسته هر کدام است. چرا که این گونه، کلام امام الشهداء، حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام نیز محقق میشود که فرمودند:
((( دِرَاسَهُ الْعِلْمِ لِقَاحُ الْمَعْرِفَه )))
«گروه تحقیقاتی علوم و معارف اسلامی احتجاج»، در راستای آشنایی با برخی از راههای شناخت معارف دینی در اصول دین، از شما دعوت میکند تا در این دوره کوتاه مدت شرکت فرمایید.
اطلاعات دوره متعاقبا اعلام خواهد شد.
بخش اصول دین
گروه تحقیقاتی علوم و معارف اسلامی احتجاج