روزه سکوت

سؤال:

آیا روزه سکوت حرام است؟

در قرآن آمده است که حضرت مریم روزه سکوت گرفت. اگر حرام است، آیا حضرت مریم کار حرام انجام داده بود؟

*********************************************************************

پاسخ:

۱. اگر روزه را به معنای متعارف آن در اسلام، یعنی امساک از کارهایی بین اذان صبح (فجر صادق) تا اذان مغرب (غروب آفتاب) در نظر بگیریم، روزه سکوت بدعت و حرام است.

۲. اگر کسی به مصالحی تصمیم بگیرد، مدتی کمتر از زمان روزه را سکوت اختیار کند، از مصادیق روزه‌ای که حرام دانسته شده، نیست.

۳. در رابطه با آیه ۲۶ سوره مریم، بحث‌های مفصل تفسیری و فقهی هست که فعلا مجال آن نیست و تنها به همین مقدار بسنده می‌کنم که با توجه به روایات معتبر ذیل این آیه، معلوم می‌شود که حضرت مریم علیهاالسلام در حال انجام روزه‌ای بود که به دستور الله تعالی نذر کرده بود (انی نذرت للرحمن صوما) و منظور از فلن اکلم الیوم انسیا، پرهیز جدی از جدال با مردمی بود که با دیدن فرزند او، وی را مورد هجمه قرار دادند تا فرصتی ایجاد شود و معجزه الهی که تکلم حضرت مسیح علیه‌السلام در مهد است، محقق شود و نذر ایشان، روزه سکوت نبوده است.

البته بعضی از بزرگان، فرموده‌اند که شاید روزه نذر در شریعت یهود که حضرت مریم علیه‌االسلام پیرو آن بودند، جایز بوده و در با توجه به روایات معتبر، در اسلام منع شده است که این هم خالی از وجه نیست، اما به نظر حقیر مورد قبل قابل قبول است.

01

سلسله مباحثات استاد ریاحی

کتاب‌خانه قرآن و حدیث مؤسسه

فهرست درختی سایت

باز کردن همه | بستن همه